Снимкa: Диян Пенев, Automedia.bg

Италианската спортна марка Lamborghini представи на автомобилното изложение в Женева най-новият си флагман - Aventador LP 750-4 SV.

Допълнението SV идва от Super Veloce, което от италиански се превежда като "супербърз". Подобни версии получават само върховите модели на марката, обзаведени с двигател V12.

Също като при предшествениците Murcielago SV и Diablo SV, доработките при Aventador SV са свързани с олекотяване на каросерията, подобряване на аеродинамиката и оптимизиране на двигателя.

По отношение на мотора, мощността му е увеличена с 50 к.с. до 750 к.с., а въртящият момент е останал непроменен. Общото тегло е редуцирано до 1525 кг, което представлява олекотяване с 50 кг.

Подобренията са свели времето за спринт от място до 100 км/час до 2,8 секунди, което с 0,1 сек. по-бързо от постижението на стандартния Aventador. Максимална скорост на движение преминава 350 км/ч.

Най-съществена е промяната в аеродинамичната ефективност на колата. Тя е оптимизирана с цели 150%, генерирайки допълнителни 170% притискаща сила, заявиха от компанията при премиерата в Женева. Това е постигнато благодарение на цялостен бодикит, изработен от карбон.

В оборудването на върховия модел влизат гуми Pirelli P Zero Corsa, карбон-керамични дискове, интериор от алкантара и др.

Цената на Aventador LP 750-4 SV е малко над 327 000 евро. Продажбите стартират в края на пролетта.

Още снимки на новия шедьовър на Lamborghini вижте само в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase