E-Class. Снимка: Mercedes-Benz
fallback

Концернът Daimler обяви нова сервизна акция, която ще засегне 150 000 автомобила Mercedes-Benz на територията на САЩ.

При всички тези машини има опасност от запалване на двигателя, уточни представител на германския производител. Проблемът е в едно от гумените уплътнения, което може да се откъсне и да попадне в моторния отсек. В най-лошия случай подобно нещо може да доведе да възпламеняване на двигателя.

Сервизната акция ще засегне автомобили от моделите E-Class и CLS-Class, произведени през периода 2012-2014 г. По-рано заради аналогичен проблем концернът изтегли още почти 150 000 машини от Европа и Китай.

Над 100 000 от тях бяха продадени на територията на Германия през периода февруари-ноември миналата година. Те са оборудвани с 4-цилиндрови турбодизелови мотори, при които също бе установен дефект на гумен уплътнител. Оказа се, че той лесно се къса и от двигателя започва да тече масло.

От концерна обявиха, че подмяната на повредения елемент е напълно безплатна за собствениците на автомобилите и отнема само 2 часа.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

борислов

преди 9 години

Глупава статия ,измислици някакви.Ще изтече маслото и ще гръмне двигател-дрън дрън.А мерцедес е хубав автомобил/както и много други/Проблемите ще се отстранят и всички ще са доволни.

4

Анонимен

преди 9 години

Винаги ми било интересно при толкова много технически гении защо нищо не става в тая държава?Друго си като си купиш 20годишна милионка нагласена 120000 а пък и ако можеда десняк вече си върха на селските тарикати

3

Патриот

преди 9 години

Старите мерцедеси нямат нищо общо с новите,почнаха да ги дялкат като някви тойоти ръгай пластмаси и тва е, бмв са още по зле ,едни надценени опели са!!

fallback