Снимка: Askaniadesign Carstyling Studio
fallback

Ентусиасти от запорожката компания Askaniadesign Carstyling Studio са стартирали най-амбициозния автомобилен проект в историята на Украйна - направата на собствена суперкола, която трябва да бъде готова през 2015 г. Изданието Autocentre публикува компютърни изображения на автомобила, които бяха показани на страницата на студиото във Facebook.

Всъщност това е вторият прототип на машината, докато

първият

е изложен в един от заводите на ЗАЗ. Според ръководителя на проекта - Роман Сухоруков, в момента в компанията усилено работят върху техническото адаптиране на отделните компоненти на автомобила. Той отказа да разкрие характеристиките на колата, като обеща те да бъдат "огромна изненада".

Освен това в Askaniadesign Carstyling Studio все още не са определили как ще се казва моделът. В компанията обмислят дори да направи допитване сред потребителите във Facebook, които на страницата на фирмата в социалната мрежа, да дадат своите предложения.

Самото студио съвсем не е новак в конструирането на автомобили. Компанията от Запорожие е наследник на фирмата "Развитие", която от своя страна е дъщерна на Запорожкия автомобилен завод.

Askaniadesign Carstyling Studio стартира като тунинг-ателие на ЗАЗ, подобно на Brabus и AMG при Merсedes-Benz. Първата му разработка е 3А3-1102 Tavria Exclusive, след което фирмата работи и върху други модели, произведени от завода.

"Tavria и Lanos са проектирани много отдавна и затова от доста време обмисляме да създадем напълно авторски автомобил - описват амбициите си от украинската компания. - Той трябва да отговаря на най-съвременните тенденции и технологии. В компанията ни вече работи много опитен екип по 3D-моделиране, който се занимава с разработката на дизайна на екстериора и интериора на колата".Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Щурчо

преди 9 години

Запорджини Украдниабло

8

vesko02

преди 9 години

Двигателя от Камаз ли ще дойде?

7

Анонимен

преди 9 години

Фарапорожец

fallback