Снимкa: Mercedes
fallback

Maybach се завърна на автомобилната сцена, но този път като луксозна версия на новото поколение Mercedes-Benz S-Class. Премиерата се състоя на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

Моделите, които ще носят емблема Maybach са два. Първият носи инициалите S500 и използва 4.7-литровия V8 двигател с 455 к.с. А за втория -S600 - е избран върховия V12 двигател с обем 6.0 литра и мощност 530 к.с.

И двата модела имат дължина от 5453 мм и демонстрират увеличено с 200 мм междуосие спрямо удължената версия на S-Class.

Допълнителното пространството, което се е отворило в салона, е оползотворено от задните кресла. Те са уникални и предлагат всякакви удобства - като се започне от ароматизаторите с парфюми AGARWOOD и се стигне по посребрените чаши за шампанско. Налична е дори система с високоговорители, чрез която пасажерите отзад могат по-лесно да комуникират със седящите на предните две седалки.

"Като допълнение към линията на S-Class, Mercedes-Maybach S-Class поставя нови стандарти в луксозния сегмент. Автомобилът задоволява дори най-високите изисквания по отношение на ексклузивност и комфорт", заяви по време на премиерата Ола Калениус, член на борда на директорите на Mercedes-Benz Cars, отговарящи за продажбите.

Моделите Maybach се отличават също така с леко преработен външен вид. Забелязват се различни джанти, допълнителни емблеми и още повече хром.

Към момента и двете модификации на Mercedes-Maybach S-Class се предлагат със задвижване към задните колела. От месец юли 2015 година по-слабият модел ще може да се поръчва и със система 4MATIC.

Още снимки и техническа информация вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

do 1

преди 9 години

да! И бизнес за белите! Това е продукт. И щом някой е готов да плати половин милион евро за него, то тогава ще се произвежда. То и чалгата е кич и ***, ама се копува като продукт!

1

Брат Вурст

преди 9 години

Абе гледам, не ги карат много. Сигурно е по-скапана от голф.

fallback