Снимка: Lamborghini
fallback

Ексклузивният роудстър на Lamborghini, който бе пуснат в серия от само 9 бройки, излезе на вторичния пазар. Цената на Veneno Roadster обаче е скочила значително в сравнение с исканата от производителя, става ясно от обява в най-големия германски сайт за продажба коли Mobile.de.

Публикуваната обява сочи цена от зашеметяващите 5,7 млн. евро. За сравнение обявената от Lamborghini цена бе "само" 3,3 млн. евро.

Lamborghini Veneno Roadster се появи на пазара в три пъти по-голям тираж от закритата версия на колата. Всички 9 екземпляра обаче бяха предплатени още преди кабриолета да бъде показан официално пред публика.

Продавачът в германския сайт уточнява единствено, че колата е в наличност и е една от последните. Не става напълно ясно дали е излизала на пътя или е чисто нова, закупена за да бъде препродадена по-късно на по-висока цена.

Припомняме, че Lamborghini Veneno Roadster разчита на познатия 12-цилиндров двигател с обем 6.5 литра и мощност 750 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна ISR скоростна кутия. Ускорението 0-100 км/час отнема 2.9 секунди, а максималната скорост е 355 км/ч.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

xaxaxax

преди 9 години

тея от ламборджини ако знаят какво го правя тоя *** на Need For Speed-a :D

2

Анонимен

преди 9 години

И това къде ще го караш? На магистрала Тракия между Пазарджик и София ли? На лунната пътека? Или между Чирпан и Стара Загора, където има невидими гърбици и колата увисва на едната страна?

1

фсб

преди 9 години

това не е карера, това е уникална кола.... По добре да дам 5млн за това ново ламбо, отколкото 35 млн за дърто ферари...

fallback