Снимка: Peugeot

Френският производител Peugeot представи спортната версия на новото поколение 308, носеща добавка GT в името си. Моделът, който ще бъде наличен във версии хечбек и комби, ще стъпи на пазарите през октомври.

Новият 308 GT е получил както визуални, така и механични промени. Екстериорът е обзаведен със семпли, но видими добавки, сред които различна решетка на радиатора, леко изменена предна броня, странични прагове и задна броня с вграден дифузьор, в която се помещава изпускателна система с две крайни тръби. Интериорът също е получил уникално оборудване, но към момента то остава загадка.

Спортната модификация на новото поколение Peugeot 308 ще може да се оборудва с два двигателя - един бензинов и един дизелов. Бензиновият е 1.6-литров THP с четири цилиндъра, като предлага 200 к.с. и 285 Нм. Този мотор се оборудва с механична скоростна кутия с 6 степени. Дизеловият 308 GT разчита на 2.0-литров BlueHDI агрегат, генериращ 180 к.с. и 400 Нм, като се куплира с автоматична скоростна кутия.

Промени спрямо стандартните версии на френския автомобил има още в окачването и спирачките. Освен това 308 GT се оборудва с по-чувствителен педал на газта, а пакетът Driver Sport Pack присъства в стандартното оборудване.

Всички подробности, включително техническите характеристики и цените, ще бъдат разкрити по време на премиерата на модела в Париж през октомври.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase