източник: Bonhams
fallback

 Автомобил Ferrari 250 GTO Berlinetta беше продаден на търг в Калифорния за 38,1 млн. долара, съобщи Bloomberg. Цената е рекордна за кола, продадена на търг, в глобален мащаб.

Червеното двуместно купе от 1962 г. беше оценено на между 30 млн. и 40 млн. долара на вчерашния търг на аукционна къща Bonhams в Кармел. Преди продажбата Робърт Брукс, председател на Bonhams, заяви, че очаква цената да надмине рекорда за кола, продадена на търг – 29,7 млн. долара за състезателен автомобил от Формула 1 - Mercedes-Benz W196R от 1954 г. Той е продаден от същата аукционна къща през миналата година.

„Това е върхът на всяка колекция от ферарита”, коментира Брукс преди търга. „При тях има тенденция да остават при един собственик за дълъг период и не излизат за продажба толкова често.”

Цената обаче не успя да задмине рекорда от октомври за продажба на кола, поставен от друго ферари - Ferrari 250 GTO от 1963 г., което донесе 52 млн. долара в частна сделка.

Постигнатата цена се оказа също значително под очакванията на застрахователната компания Hagerty Group LLC, че автомобилът може да се продаде за между 60 млн. и 75 млн. долара.

„Звукът, който тази кола издава, ще ви накара да настръхнете”, коментира Питър Суини, търговец на класически коли от Кънектикът, който продава ферарита. „Това е писък. Не прилича на никакъв друг звук, който сте чували преди.”

Вчерашната продажба е част от шестдневна серия търгове и събития с фокус върху ретро автомобили за колекционери, която започна на 12 август в градовете Кармел и Монтерей.

Търговете продължават до 17 август.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

баш баш

преди 9 години

Истината е ,че и аз прочетох заглавието , че ЧУПИ ферари за 38 млн.

8

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

Бях приготвил 60 милиона, но другите кандисаха рано...

7

7

преди 9 години

Българите сме си мързеливи и злобни!

fallback