Тестови Great Wall H6 за клиентите на компанията в Румъния. Снимка: Литекс Моторс
fallback

Произведените в завода в Ловеч автомобили с марка Great Wall вече се предлагат и в Румъния, съобщават от Литекс Моторс. На пазара на северната ни съседка дебютират два проходими модела - всъдеходът H6 и пикапът Steed 5.

Произведените в България машини ще се дистрибутират от фирмата Alexandros Motors, която разполага с 20 дилърски представителства, разположени в най-големите румънски градове. Компанията продава както нови, така и стари автомобили и е ексклузивен представител на марката автобуси King Long и мотокарите Shangli.

Пикапът Steed 5 и всъдеходът H6 ще се предлагат на румънския пазар с бензинови и дизелови двигатели. На по-късен етап към тях ще се присъединят и други произведени в България модели на Great Wall.

Автомобилите от Ловеч вече се предлагат на пазарите на Италия, Македония и Сърбия, като предстои въвеждането им в Словакия и Унгария, съобщават от Литекс Моторс, като уточняват, че очакват сътрудничеството им с Alexandros Motors да доведе до значително увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар.

По-рано от Литекс Моторс уточниха, че през следващите години на територията на завода ще започнат да работят бояджийски и заваръчен цех. Ще бъдат увеличени и работните места, които в момента са 200. Плановете предвиждат произвежданите в момента 5000 автомобила годишно да нараснат до 50 000.

Още за колите от Ловеч четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

малиии, сега идват жеги! Вехтите барутници ще започнат да греят! После идва зима, ще спрът да палят. И въпреки това Грейт уол били нефелни и българина нямало да даде повече от 500 лева за тях! Няма да даде щото е беден, а не защото колите са лоши. Абе изгорел народ сме!

20

Furiq

преди 9 години

чудя се колко от всички хейтъри тук са се возили поне веднъж в такава кола, за да можат да си кажат мнението, голми сте разбирачи всички....

19

Диана

преди 9 години

Не знам дали сте забелязали, но на колите Great Wall (ГОЛЯМА СТЕНА) е написано Made in България (МАДЕ ИН БЪЛГАРИЯ) . Това е подигравка .Трябва да се пише Made in Bulgaria или Произведено в България .

fallback