Lexus NX. Снимка: Lexus
fallback

Lexus разглежда възможността за пускането на малък кросовър, който да се разположи под новия NX в моделната гама на компанията. Това заяви вицепрезидентът на японския производител Ален Ютенховен пред Autocar.

Топ мениджърът на марката е убеден, че създаването на подобен модел има смисъл. Вицепрезидентът на Lexus смята, че пускането на малък кросовър, който да отговаря на нуждите на европейските, китайските и японските клиенти ще намали зависимостта на марката от пазара в САЩ. Именно там в момента Lexus продава половината си продукция.

"В момента се забелязва сериозен спад на интереса към автомобилите от премиум класовете, като 60% от продаваните в Европа такива машини са на цена до 40 000 евро. Освен това пазарът на премиум моделите започва от автомобили с размера на Audi Q1", отбеляза Ютенховен.

Изхождайки от това, че Lexus NX си съперничи с BMW X3, Audi Q5 и Mercedes GLK, новият модел на японците би трябвало да се конкурира с BMW X1, Audi Q3 и Mercedes GLA. Засега обаче няма яснота кога той може да се появи на пазара.

Вицепрезидентът на Lexus допълни, че флагманът на марката - Lexus LS, няма да бъде оборудван с 4-цилиндрови двигатели. По-вероятно е автомобилът да бъде задвижван от водородни горивни клетки.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback