Настоящото R8. Снимка: Audi
fallback

Германският производител Audi представи дизелов вариант на суперколата R8 още през 2008 година, когато на изложението в Детройт дебютира концепцията R8 TDI Le Mans. Въпросният автомобил ще има и серийна версия, която ще бъде на пазара през 2017 година, твърди Automobile Magazine.

Според авторитетното издание дизеловият R8 ще се задвижва или от 4.0-литровия V8 TDI, или от по-големия 5.0-литров V10 TDI, който се разработва за луксозната марка на концерна Bentley. Информация за техническите характеристики на Audi R8 TDI липсва, но концепцията от Детройт разполагаше с V12 двигател, развиващ 500 к.с. и 1000 Нм.

Що се отнася до бензиновите версии, те ще разчитат на V8 и V10 двигатели. По-слабата модификация ще се задвижва от 4.0-литровия V8 би-турбо двигател с 460 к.с., а по-силната ще разчита на атмосферен V10 мотор с 540 к.с. Флагманът R8 V10 Plus пък ще предлага най-малко 600 к.с., сочи информацията.

Дизеловата версия на Audi R8 очакваме при следващото поколение на модела. То трябва да бъде представено или в края на тази, или в началото на следващата година. Дизеловият модел обаче ще видим едва през 2017 година, твърди Automobile Magazine.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback