Снимка: Automedia.bg
fallback

Най-новият кросовър на китайската марка Great Wall - компактният Haval H2, дебютира на автомобилното изложение в Пекин. Моделът излиза на местния пазар по-късно тази година, а предварителните планове предвиждат той да се качи и на поточните линии на завода в Ловеч.

Най-компактният представител в гамата от кросовъри на Great Wall, продавани под бранда Haval, бе определен от публиката на салона като най-оригиналния китайски кросовър. А това въобще не е случайно, тъй като за разлика от Haval H9, който също бе представен в Пекин и бързо си спечели прозвището "Китайски Land Cruiser", напълно новият Haval H2 демонстрира наистина оригинален дизайн.

Моделът е оборудван с типичната за новите модели на бранда хромирана решетка на радиатора, челни светлини с LED секция и изпускателна система с две крайни тръби. Салонът пък демонстрира ергономичен дизайн и богато оборудване, в което влиза и система от камери за наблюдение около автомобила.

Новият Haval H2 следва традицията на този сегмент, предлагайки допълнителни възможности за персонализация. Екстериорът и джантите, например, могат да бъдат боядисани в контрастиращи цветове. А в салона да се поръчат различни тапицерии и декоративни елементи.

Компактният кросовър, който се спряга за конкурент на Dacia Duster, се задвижва от 1.5-литров бензинов турбо двигател, който генерира 150 к.с. и 210 Нм. Вероятно ще бъде предложен и по-слаб мотор със същия обем, но без турбо. Дължината на модела е 4330 мм, височината – 1815 мм, широчината – 1700 мм, а междуосието – 2560 мм.

Продажбите на Haval H2 в Китай стартират през юли. А според непотвърдени данни това ще бъде следващият кросовър на Great Wall, който ще се сглобява в завода в Ловеч.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

Много добре изглежда. Хайде дано наистина скоро произвеждаме и него в завода. А относно качеството на колите най-достоверен източник са собствениците. Има си официален форум, където може да се прочете. Моето впечатление засега е, че са добри.

8

Анонимен

преди 10 години

Модела е две класи над Дъстър,а ще е на съпоставими цени.Каквото и да си говорим Грейт уол правят все по-добри модели,а на цените на които продават просто нямат конкуренция.

7

Great Sheet

преди 10 години

Хаха, дано да не е с усилвателя на волана от Волекс, който е толкова насечен, че може да се пребиеш някъде, и със спирачната система на Волекса (Москвич 408 спира по-добре), и скоростите на Волекса ( в ГАЗ 53 се включват по-лесно). Абе евтина китайска работа, ама има глупави хора та ги купуват.

fallback