Снимка: Ройтерс
fallback

Показаният от BMW на автосалона в Пекин Vision Future Luxury засега е единствено концептуален модел, но мнозина виждат в него бъдещ сериен автомобил, който ще се превърне във флагман на германския производител. Автомобилът ще бъде по-голям, по-скъп и по-престижен от настоящия върхов модел в гамата - 7-Series.

В конструкцията на концепта са използвани алуминий и карбон, които доставят изключителна здравина. И позволяват поставянето на врати, които се отварят срещуположно, твърдят създателите на машината. И уточняват, че вместо цяла средна колона карбонът позволява включването на корпусите на седалките като носещ елемент.
 
Концептът е получил също така фирмените лазерни челни светлини, които дебютираха на пазара с модела i8. Задните фарове пък са изградени с органични светодиоди (OLED).

Футуристичният интериор на BMW Vision Future Luxury е изработен от кожа и трябва да създаде топла и уютна атмосфера. Мястото на водача е снабдено с няколко монитора, които играят роля както на традиционни дисплеи, отговарящи за показанията на бордовия компютър и на мултимедийната система, така и на приборни панели.

Концептът е получил и проекционен дисплей от ново поколение, който работи на принципа „допълнена реалност“. Неговите показания излизат непосредствено пред погледа на водача и го информират за ограниченията на скоростта, пътните знаци и светофарите. А също така предупреждават шофьора за опасност от сблъсък.

Задните седалки разполагат със собствени монитори, които са свързани с мултимедийната система ConnectedDrive. От BMW твърдят, че благодарение на архитектурата на задната част на интериора всеки пътник разполага със собствено индивидуално пространство, наречено „зона на комфорт“. Самите задни седалки са разделени от масивна конзола.

За агрегата на машината засега не се споменава нищо, тъй като в BMW искат да се ограничат с демонстрация на най-новите си технологии и дизайн. Слуховете твърдят, че BMW Vision Future Luxury представлява предвестник на новата 7-Series. Не е изключено обаче той да се превърне в принципно нов модел – 9-Series.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback