Снимка: Honda
fallback

Автомобилите на Honda бяха признати за най-надеждните в САЩ. Три от всеки четири автомобила на японската марка (75%), пуснати в течение на последните 25 години, все още се движат по пътищата на Америка, съобщава Usatoday.

До този извод са стигнали експертите от консултантската компания Polk, които са направили проучване на регистрираните в САЩ автомобили за периода 1988-2013 г. Любопитното е, че марката Acura, на която се падат 11 % от общите продажби на Honda, не влиза в сметките, тъй като нейните модели са в категория „лукс”.

„Един от най-важните въпроси при покупката на нов автомобил е именно това колко дълго време ще може той да се кара без повреди и това изследване още веднъж доказва, че моделите на Honda олицетворяват надеждност и високо качество”, коментира вицепрезидентът на американското подразделение на Honda Майк Акавити.

Един от експертите, ръководили проучването – Том Либи, бе помолен да разкрие кои са следващите производители в тази класация. Той обаче не пожела да го стори, като се оправда, че изследването е било поръчано от Honda и само от там могат да дадат подобна информация. Все пак се разбра, че на втора позиция, но с доста по-слаб резултат, е Dodge.

През миналата година и друга американска консултантска компания - Kelley Blue Book, занимаваща се с подобни изследвания, призна Honda за най-добрата автомобилна марка в САЩ. Нейните данни бяха придобити след изследване сред голям брой собственици на возила в страната.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 10 години

През последните 15 години без Хонда не съм оставал, каквито и други коли да съм имал. Една Шатъл имах, на обелено дърво се качваше. И предишните, и това CR-V съм искал да ги махна, щото са ми омръзнали, но те не ме оставят. Като котките са, по седем живота имат. Направо не е за вярване. Но винаги са били Made in Japan, другаде произведените не познавам.

fallback