Снимка: OMV

Днес бе открита първата бензиностанция на новия участък на автомагистрала "Тракия". Високоскоростното трасе между София и Бургас функционира от средата на месец юни тази година, като общата му дължина е 368.5 км.

Досега обаче на отсечка от почти 200 км. от магистралата нямаше нито една бензиностанция.

Новата бензиностанция се намира след 273-тия километър в посока Бургас, преди пътен възел Ямбол. Тя е от веригата OMV, като разполага с магазин, закусвалня и кафене, безплатен безжичен интернет, детска площадка и съоръжения пригодени за хора с увреждания. А асортиментът от горива включва бензин и дизел. Зареждане с пропан-бутан ще бъде възможно към края на тази година. Това е 89-ия обект на австрийската верига в България.

Очаква се до началото на летния сезон да бъдат изградени още няколко бензиностанции в новия участък между Стара Загора и Бургас.

Припомняме, че строителството на автомагистрала "Тракия" започва от далечната 1975 г. През 1985 г. влиза в експлоатация участъкът София - Пловдив, а към ноември 1999 г. трасето има дължина от едва 173.5 км. През следващите 14 години магистралата на няколко пъти бива удължавана, а на 15 юли тази година бе напълно завършена от София до Бургас.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase