Снимка: OMV
fallback

Днес бе открита първата бензиностанция на новия участък на автомагистрала "Тракия". Високоскоростното трасе между София и Бургас функционира от средата на месец юни тази година, като общата му дължина е 368.5 км.

Досега обаче на отсечка от почти 200 км. от магистралата нямаше нито една бензиностанция.

Новата бензиностанция се намира след 273-тия километър в посока Бургас, преди пътен възел Ямбол. Тя е от веригата OMV, като разполага с магазин, закусвалня и кафене, безплатен безжичен интернет, детска площадка и съоръжения пригодени за хора с увреждания. А асортиментът от горива включва бензин и дизел. Зареждане с пропан-бутан ще бъде възможно към края на тази година. Това е 89-ия обект на австрийската верига в България.

Очаква се до началото на летния сезон да бъдат изградени още няколко бензиностанции в новия участък между Стара Загора и Бургас.

Припомняме, че строителството на автомагистрала "Тракия" започва от далечната 1975 г. През 1985 г. влиза в експлоатация участъкът София - Пловдив, а към ноември 1999 г. трасето има дължина от едва 173.5 км. През следващите 14 години магистралата на няколко пъти бива удължавана, а на 15 юли тази година бе напълно завършена от София до Бургас.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

neni4a

преди 10 години

Хайде се спрете с тая политика бе. Ама и сайта,само политически новини бълва. Еми хубаво е ,че са открили нова бензиностанция. Пууу,баси тъпотията,идва Коледа,а само виждам мазните мутри на Боковци,Серговци и т.н. Dnes.bg-абе хора,пишете малко за Коледа бе,вече ми се е доповръщало от рекламата на всякакви лъолъовци,като им давате мазните мутри

26

Дядо Петър

преди 10 години

"Досега обаче на отсечка от почти 200 км. от магистралата нямаше нито една бензиностанция"200 км отврат - все едно че пътуваш в пустиня.Отврат и за околните селища, през които преди това минаваше пътя и кипеше живот.Но важното е че мангизите са изхарчени и комисионните - прибрани.И че баровците стигат до морето с дебелите си джипове за три часа. Без да се съобразяват с нищо по пътя.

25

matao

преди 10 години

ОМЖ е един от факторите да се раздвижат и околните села. Като видят, че има бензиностанция, ще завалят желанията за крайпътна кръчма/кафе/ресторант. Друг е въпроса колко струват тези места, а съвсем трети кога ще има нови места за отдих...

fallback