Снимки: Kia

Корейският автомобилен производител Kia разсекрети своя най-нов концептуален модел, който ще дебютира на изложението във Франкфурт през септември. Кросовърът се казва Niro и може да се разглежда като потенциален конкурент на Nissan Juke.

„Автомобилът ни представлява прототип от В-сегмента, чиято задача е да предизвика реакция сред потенциалните купувачи на автомобили от този клас – се казва в съобщението на Kia. – В неговия облик се съчетават палав характер и солидност, като присъстват още стил и мъжественост, и дори изящество и бруталност. Като цяло тази машина е ориентирана към вкуса и манталитета на европейските потребители.”

Външният вид на Niro е разработен именно в дизайнерското студио на Kia на Стария континент. То се намира във Франкфурт, само на няколко километра от изложбените павилиони на предстоящия автосалон. Ръководител на процеса по създаване на облика на модела е главният дизайнер на европейското подразделение на Kia - Грегори Гийом.

От компанията производител казват още, че Kia Niro е само концепт и не е обсъждана възможността за пускането й в серийно производство. Моделът обаче може да бъде използван като основа за бъдещ автомобил от В-сегмента, който да е пригоден за използване в градския условия.

Освен това концептът, отново според съобщението на корейската компания, ще покаже и напълно иновативен силов агрегат. Подробностите за него обаче Kia ще разкрие по време на премиерата във Франкфурт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase