Снимка: YouTube

Служителите на полицията в Лондон не си поплюват. В това се убеди лично синът на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. 24-годишният Насер Ал-Тани решил, че законите в Обединеното кралство не важат за него и излязъл на разходка със своето виолетово Lamborghini Aventador.

За негов лош късмет обаче суперлъскавата кола привлякла вниманието на органите на реда, тъй като била без регистрационни номера. Младият катарец, който живее в Лондон, веднага бил спрян от пътните полицаи, които установили, че няма никакви документи - нито лични, нито на автомобила.

На униформените било казано, че става дума за кралска особа, но това не ги трогнало особено. Пред одобрителните погледи на бързо събралата се тълпа зяпачи суперавтомобилът бил качен на специално повикан за случая автомобил на "Пътна помощ" и откаран на наказателен паркинг.

Според експерти това Lamborghini Aventador, което прилича на модела от научно-фантастичния филм "Трон", е със специално лаково покритие. Цената на автомобила надминава $500 000.

Още снимки и видео от случката вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase