Снимка: Volkswagen
fallback

Германският концерн Volkswagen показа на автомобилното изложение в Женева своето виждане за бъдещето на търговските миниванове.

Концептуалният Volkswagen e-Co-Motion представлява малък фургон на електричество. Машината се задвижва от поставен в задната част на шасито екологично чист мотор, чиято пикова мощност е 115 к.с. Агрегатът има максимален въртящ момент от 270 Нм, за чието предаване към задната ос се грижи едностепенна скоростна кутия.

Моделът Volkswagen e-Co-Motion ще излезе на пазара с батерии с различен капацитет. Миниванът с акумулатори 20 кВт/ч може да измине с едно зареждане 100 км. Версията с 30-киловатови батерии ще е с преход от 150 км, а най-високата версия - с 40-киловатови акумулатори, ще изминава 200 км. Максималната скорост на фургона е 120 км/ч.

Като размери Volkswagen e-Co-Motion Concept отстъпва на минивана Transporter. Дължината на модела е 4550 мм, широчината - 1900 мм, а височината - 1960 мм. Обемът на товарния отсек е 4.6 куб. м., а товароподемността на машината - 800 кг.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

до Жо

преди 11 години

Прав си, че се измерва в Ah, но така можем да сравняваме само акумулатори с еднакво напрежение - например 12V.Редно е в случая мерната единица да бъде Wh.

12

Зигмунд Фройд

преди 11 години

До ЖоДонякъде са грешни. И понеже са прости, не са написали, че това е енергията на акумулатора.Енергията на акумулатора е произведението на капацитета и напрежението. Добрите производители на батерии за акумулаторни инструменти вече изписват и енергията на батерията заедно с капацитета и напрежението.

11

Жо

преди 11 години

ЦИТАТ от статията: "...ще излезе на пазара с батерии с различен капацитет. Миниванът с акумулатори 20 кВт/ч може да измине с едно зареждане 100 км.".КАПАЦИТЕТА НА АКУМУЛАТОРИТЕ се измерва в амперчаса. Те определят пробега в км. с едно зареждане, а не "киловатчаса" или "киловати". ДНЕС.БГ- вие били ли сте в час по физика?

fallback