Снимка: архив Reuters

Шофьор от Южна Африка влезе в местните и в световните новини, след като арестува униформен полицай. Цивилният мъж забелязал полицейски автомобил, който криволичел из пътните платна, настигнал го и арестувал видимо пияното ченге със собствените му белезници.

Пред репортерите превърналият се в местен герой Ръсел Джордж заяви, че полицейското возило било малък бус, който почти постоянно се движел в насрещното.

"Колата правеше резки маневри, навлизаше в насрещното платно и на няколко пъти се размина на косъм от катастрофа с друг автомобил - сподели Ръсел пред местните медии - Започнах да карам след полицейската кола и изчаках да спре. Приближих шофьорското място и попитах полицая какво прави. Той обаче не ми обърна внимание и продължи".

Реакцията на полицая обаче не спира Ръсел Джордж и той продължава преследването. След като ченгето отново спира, мъжът отворя шофьорската врата на патрулката и извлича униформения навън. Обажда се в полицията и закопчава пияния служител на реда със собствените му белезници.

"Миризмата на алкохол се усещаше много силно. Той беше толкова пиян, че едва разбирах какво ми говори", заяви Ръсел.

28-годишният полицай е обвинен в шофиране под влияние на алкохол и безотговорно шофиране. Вероятно обаче ще получи и други обвинения, тъй като стана ясно, че малко преди да бъде арестуван, е забърсал странично насрещно движещ се автомобил и е избягал от местопроизшествието.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase