Снимка: Reuters

Една от най-големите атракции на стартиралото автомобилно изложение в Детройт е седмото поколение на култовата спортна кола Chevrolet Corvette. Автомобилът получава името Stingray, което познаваме от второто поколение на колата, и бе показан официално от американската компания.

Новото поколение Corvette е по-леко, по-бързо и по-икономично от своя предшественик, заявяват от Chevrolet, като допълват: "Единствено този Corvette, които съчетава по перфектен начин технология, дизайн и динамика, има правото да носи култовото име Stingray".

Първото, което виждаме при новия модел, е еволюционният дизайн. Колата се разпознава лесно като Corvette благодарение на дългия преден капак и патентованата от предишните няколко поколения спортна осанка. Въпреки това обаче седмото поколение на модела е изцяло ново, като заема само два компонента от своя предшественик.

Автомобилът е базиран на изцяло нова каросерийна конструкция и ходова част, като използва нов задвижващ агрегат и ново силово предаване.

Една от многото промени засяга салона на колата, който вече е далеч по-изпипан и разчита на материали с високо качество, сред които истински карбон и ръчно обработена кожа. Спортните седалки са с лека магнезиева носеща рамка, а сред технологиите на борда виждаме два 8-инчови екрана, единият от които е поставен на арматурното табло.

Любопитна новост са и 5-режимният Drive Mode Selector (селектор за избор на режим), с който се настройват 12 параметъра на автомобила, както и новата 7-степенна механична трансмисия с функция Active Rev Matching (активно съответствие на оборотите), която установява избора на предавка и настройва оборотите на двигателя, така че да бъде осъществен перфектен процес на превключване, сочи информацията от Chevrolet.

Още за нвоия модел четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase