Снимка: Bentley

Автомобилът на кралицата на Великобритания - Бентли на стойност 1,6 млн. долара, също има проблеми със студеното време. В неделя машината запали едва от седмия път и това сериозно стресна охраната и сътрудниците на Нейно величество, предаде BBC.

През уикенда кралската особа посети служба в църквата "Света Мария Магдалена", която е разположена съвсем близо до едно от кралските имения в графство Норфолк, Югоизточна Англия. Храмът е любим на Елизабет Втора, като тя го посещава винаги на Великден и Нова Година.

След края на службата кралицата се качила в машината, но шофьорът не успял да я запали веднага. Елизабет Втора реагирала с усмивка на случващото се за разлика от охраната, която сериозно се притеснила и се обадила за изпращането на друг автомобил. До това не се стигнало, след като Бентлито успяло да запали от седмия път.

Любопитното е, че съпругът на Нейно величество - 91-годишният Филип, херцог на Единбург, се оказал не толкова търпелив. След като автомобилът не запалил от раз, той предпочел да слезе и въпреки студеното време да се прибере пеша до имението.

В момента Елизабет Втора и Филип се возят на "Bentley State Limousine", произведено през 2002 г. в чест на годишнината от техния брак. Машината е единствена по рода си и се задвижва от 6.75 литров V8 мотор на Rolls-Royce. Лимузината е с най-висока степен на защита.

Още любопитни новини четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase