Снимка: БТА

Toyota Motor Corp. трябва да плати глоба от $17,4 млн. за това, че не е информирала навреме за проблем с безопасността на свои автомобили, обяви днес американското министерство на транспорта, цитирано от Ройтерс.

Това е най-високата глоба, плащана някога от един-единствен автомобилостроител на Националната служба за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) за нарушения, свързани с изтегляне на автомобили, посочи министерството. Глобата е максималната, която допуска законът.

Федералният закон задължава всички производители на автомобили да уведомят NHTSA в рамките на максимум пет работни дни от откриването на дефект, касаещ безопасността на превозното средство.

От американското представителство на Toyota заявиха, че нямат възражения за наложената глоба и увериха, че ще се придържат стриктно към правилата за безопасност на САЩ.

Това е четвъртата глоба, която се налага на Toyota Motor Corp. през последните две години. През 2010 година японската компания плати общо $48,8 млн. за три различни нарушения на закона за безопасност на САЩ.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase