Снимка: Honda
Honda вече разполага с хибрид, който може да се зарежда от електрическата мрежа, съобщи Autoweek. На изложението в Лос Анджелис японците официално показаха модификацията Accord Plug-in Hybrid, която вече е готова за пускане в серийно производство. Досега моделът бе само концепт.
Honda Accord Plug-in Hybrid разполага с хибридна система, която дава възможност за зареждане от електрическата мрежа. В нея влизат 2.0 литров бензинов двигател с вътрешно горене i-VTEC от семейството Earth Dreams. Той има мощност от 137 к.с. и работи в комбинация с електромотор (166 к.с.). Общата мощност на агрегата, който разчита на комплект литиево-йонни батерии с капацитет 6.7 кВт/ч, е 196 к.с.

Според авторите на проекта, Honda Accord Plug-in Hybrid е най-икономичният автомобил в своя клас с разход от 2.05 л/100 км. За сравнение Chevrolet Volt харчи 2.4 л/100 км, а Prius Plug-in Hybrid -2.5 л/100. Само на електричество хибридът на Honda може да измине 20 км.

Продажбите на модела стартират в САЩ през януари на цена от $39 780. За сравнение базовата версия на Honda Accord с бензинов мотор с мощност 185 к.с. стартира от $21 680.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase