Снимка: Reuters

Lamborghini разкри напълно своя най-нов модел - кабриолетa Aventador, който описва като "най-вдъхновяващото Lamborghini на всички времена".

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster се отличава с една много важна новост при кабриолетите на марката с V12 двигатели. Неговият покрив не е платнен, както беше при Murcielago Roadster, а е изграден от карбон, като тежи само 6 килограма. Покривът се поставя ръчно, което според информацията отнема няколко секунди.

Автомобилът използва познатия 6.5-литров V12 двигател, който задвижва закритата версия на Aventador. Двигателят развива 700 к.с., разполага със система старт/стоп, система за деактивация на част от цилиндрите и се куплира със 7-степенна автоматична трансмисия.

Когато Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster е с поставен покрив, ускорението от място до 100 км/час отнема 3 секунди, а максималната скорост на движение достига невероятните 350 км/час.

Кабриолетът се отличава с променени задни колонки, които гарантират по-голяма здравина на конструкцията, осигуряват по-добро охлаждане на двигателя и предпазват кокпита при преобръщане на колата. Между тези колонки е поставен прозорец с електрическо задвижване, чрез който може да се ограничи въздушния поток в купето. Със същата цел е поставен и малък дефлектор в горната част на челното стъкло, който според информацията "осигурява почти пълно спокойствие в купето".

В допълнение към всичко това инженерите са поставили специален карбонов капак на двигателя, който разполага с две шестоъгълни остъклени части, както и врати с типичното за Lamborghini отваряне.

Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster се отличава и с уникално оборудване, в което влизат 20- или 21-инчови джанти, екстериор в две тоналности, както и няколко специални цвята. Едни от тях е Azzuro Thetis (на снимките), който е използван за Lamborghini Miura Roadster от 1968 година.

Кабриолетът Lamborghini Aventador ще стъпи на пазара през лятото на следващата година. Цените стартират от 300 000 евро.

Още снимки на Aventador Roadster вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase