Снимка: Coys

Ето възможност да притежавате наистина уникална кола, стига да имате достатъчно дебел портфейл. Автомобилът е наречен Bentley Meteor, има класически дизайн и чудовищен двигател, като е създаден в един-единствен брой от британския инженер Боб Петерсън.

Возилото е наречено Bentley Meteor, построено е на шасито на Rolls-Royce Phantom II от 1930 година и използва стряскащо голям двигател от Rolls-Royce Meteor. Агрегатът е V12, има обем от 27 литра и генерира 850 к.с. Той е базиран на легендарния двигател на Rolls-Royce - Merlin, който се използва за бойните самолети Spitfire и Lancaster.

Колата се отличава с класическия дизайн на Bentley и има разрешение на движение по обществените пътища. Тя доби още по-голяма популярност, след като Джеръми Кларксън я използва за състезание между британската и немската инженерна мисъл. Тогава Bentley Meteor се изправи срещу немския Brutus, също задвижван от самолетен двигател.

Дългият 5.8 метра Bentley Meteor може и да изглежда доста муден, но е способен да се движи с 257 км/час. Освен това разполага с хидравлика на волана и дискови спирачки.

Цената му също не е за подценяване. Експертите по класически коли от Coys, които продават колата, искат най-малко £500 000. Разходите по автомобила не свършват с това. Bentley Meteor има минимален разход на гориво от 100 л/100 км, като при по-динамично каране потреблението лесно достига 140 л/100 км. За това колата е оборудвана с 400-литров резервоар.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase