Снимка: Automedia
fallback

Руската компания ЗИЛ демонстрира своя версия на представителния автомобил, предназначен за ръководителите на държавата. Авторите на проекта са се постарали да доближат машината максимално до лимузините ЗИЛ, с които се е придвижвал елитът на бившия Съветски съюз. По техни думи показаният прототип функционира, но се нуждае от още подобрения.

Бъдещата президентска лимузина е снабдена със 7.7 литров бензинов мотор, чиято мощност е 400 к.с. Скоростната кутия е 6-степенен автомат. Масата на автомобила е 3.5 тона, но това не пречи да развива максимална скорост от 220 км/ч.

Разходът на гориво е около 25 л/100 км. За сравнение предишните версии на лимузините ЗИЛ са харчили с 10 литра повече. Возилото разполага с резервна система за запалване, благодарение на която може да бъде използвано при абсолютно всякакви условия.

Интериорът на лимузината се отличава с високо качество, като за него е използвано сериозно количество телешка кожа. Салонът е снабден със специални кресла, които ще предлагат висок комфорт при возене. Те ще бъдат удобни и за работа по време на движение. Задните врати се отварят срещу посоката на движение, което гарантира на возещите се не само комфорт, но и сигурност.

От пресслужбата на руския президент обявиха, че освен върху лимузина се работи и върху цяла линия нови автомобили. Сред тях ще има и микробуси, с които ще се придвижват хората от екипа на държавния глава. Според експерти обаче целият проект цели повече повишаване на имиджа на руското автомобилостроене, отколкото спестяване на средства, тъй като стойността му е за над 30 млн. долара.

Към момента президентът на Русия Владимир Путин се придвижва с брониран Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, снабден с 5.5 литров мотор с мощност 517 к.с. Теглото на тази лимузина е 2.1 тона, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.4 секунди. Максималната скорост е 285 км/ч. В Германия колата струва около 900 000 евро.

Още любопитни новини за коли четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

любо цветков

преди 11 години

на путин Mercedesа-Benz S600 Pullman Guard тежи само 5,3 тона. всичко във вести и днес бг е истина !

179

az

преди 11 години

Модел на лимузина от началото на 80-те години.Руснаците пак откриха топлата вода :)))

178

Анонимен

преди 11 години

Първото Жигули беше с двигател 1200 кубика. После пуснаха 1300, после започнаха да правят 1200s, купе на 1300, но двигател 1200. Направо - нов модел.

fallback