Снимка: Kia

Kia разработи специална версия на модела си Optima, посветена на Батман. Новият модел е първият от осем автомобила, създадени в рамките на съвместен проект между корейския производител и студиото DC Entertainment, занимаващо се с писането на комикси.

Останалите 7 машини ще бъдат направени в чест на супергероите от измислената организация "Лига на Справедливостта" и ще бъдат показани през следващите 10 месеца.

В създаването на новия Батмобил участие са взели и журналисти от списание Rides Magazine. Машината е на базата на най-високата модификация на Kia Optima– SX Limited.

Колата разполага с 2.0 литров турбо-мотор с мощност 274 к.с. и 364 Нм въртящ момент, снижено окачване, спортна изпускателна система, спирачни механизми KS Sport и 20-инчови джанти от лека сплав. Каросерията е в матов и гланциран черен цвят.

Седанът е с нова решетка на радиатора във формата на логото на Батман, като за нейното създаване на инженерите са им били нужни 40 часа.

 
Фаровете са настроени като прожектора, с който героите в комикса викат на помощ легендарния супергерой. На седалките на машината също стои логото на Батман.

Всички автомобили от серията за супергерои ще бъдат излагани на предстоящите големи автомобилни изложения, както и на специалните изложби на комикси. След това машините ще бъдат продадени, а получените средства ще бъдат дадени за благотворителни цели. 

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase