Снимка: Reuters
fallback

Автомобилите на концерна Volkswagen бяха признати от американците за най-качествени на местния пазар. Хечбекът Golf, кабриолетът Eos и кросовърът Tiguan заеха първи места в своите сегменти в класацията на компанията Strategic Vision, която всяка година изготвя рейтинг на най-качествените модели - Total Quality Index.

Освен автомобилите, които се произвеждат под марката Volkswagen, американците гласуваха за седана Audi A4 като най-добър в сегмента на компактните премиум-автомобили, а лимузина Audi A8 е най-качествена в клас "лукс".

Второто място е за компанията Ford, която печели първото място в класа на кросовърите със средни размери с модела си Flex. Освен това F-150 и F-250/350 са на върха при пълноразмерните и тежки пикапи.

На трето място се нареждат автомобилите на Chrysler, въпреки че нито един от моделите на марката не спечели първо място в някоя от категорииите. При компактните автомобили №1 е Fiat 500, при пълноразмерните седани лидер е Dodge Charger, а Jeep Grand Cherokee е най-качествен при всъдеходите със средни размери.

Американците отчитат и качествата на машините на BMW, като избраха моделите X6, Z4 и 1-Series на първо място в сегментите им. С "отличници" в два от класовете може да се похвали и General Motors, след като при "премиум-купета" за №1 бе избран Chevrolet Corvette, а Chevrolet Volt е на първо място при колите със средни размери.

В рейтинга така и не намери място нито един модел на Toyota, Lexus, Infiniti, Kia и Hyundai.

За съставянето на подобна класация специалистите от Strategic Vision са се допитали до 45 930 шофьори, които е трябвало да оценят управляемостта, динамиката, дизайна, комфорта, икономичността и други елементи на своите коли. Взети са под внимание и дефектите, които са давали колите.

През миналата година победител в същата класация бе Ford, следван от Honda, която през тази година спечели награди само в 3 от категориите, и Volkswagen.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 11 години

За нашите пътища и за още по-лоши пътища като в Афганистан,Ирак и др. по-здрава кола от Тойота и японските няма! Тия коли са се доказали по най-тежките терени по света! Фолксваген просто много се чупят сравнени с японска кола. Една Тойота примерно не я пипаш нищо по ходова част или каквото и да било 250 000 -300 000км. Това е здрава кола,а не Ауди А4 или Пасат дето му сменяш носачи на 50 000км.-80 000 км.!

19

Анонимен

преди 11 години

До 17. Прятел, не знам какво караш, а и не ме вълнува, но искам да ти кажа, че за нашите пътища по здрава кола от VW няма.

18

Фичо

преди 11 години

Я, прочети това за Крайслер...пък после се изказвай- http: //spiegel.de/***/aktuell/mercedes-autos-hatten-motor-mit-defekten-injektoren-a-853276.html

fallback