Срязаното през средата BMW ще бъде заварено и пуснато за продажба. Снимка: todayilearned.co.uk
fallback

Ако на Олимпийските игри имаше спортна дисциплина "Да измамиш данъчните" със сигурност щеше да има представители от всяка една държава. Независимо какъв норматив е поставе.

Украинските търговци на коли, както и техни колеги от бившите съветски републики, обаче са на път да останат без конкуренция.

Покупката на автомобил втора употреба, който няма сервизна история, винаги крие рискове. Колата може да е изминала много километри, може да е претърпяла сериозна катастрофа или пък да е крадена. А може и да е била срязвана на две.

Звучи абсурдно, но именно така дилърите в Украйна и други страни от бившия СССР избягват скъпи такси и мита при вноса на автомобили. Те режат колите през средата, вкарват ги в страната, а после, преди да ги пуснат на пазара, отново ги заваряват.

Така колите минават през митницата като резервни части, за които данъците и митата са драстично по-малки. Таксите за внос на (цял) автомобил в Украйна могат да достигнат до 43% от цената му.

Друг е въпросът до колко са безопасни тези коли и знаят ли новите им собственици, че карат кола, която доскоро е била разполовена.

Още любопитни новини, както и снимки на рязаните коли, вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

raycho

преди 11 години

Леле тия не са нормални макар, че тук съм чувал за коли сглобени след, като са *** на две но това е опасно, защото колата вече не е толкова здрава колкото е била преди да я срежат.

32

Анонимен

преди 11 години

най-големи "майстори"са холандците.има цели големи цехове за сглобяване на коли от различни части на купето чрез заваряване,вкл.две половини.затова от холандия може да си купите евтина кола,която не личи,че е от две половини и което в др.държави е забранено /напр.германия/.големи тарикати са,затова с холандците внимавайте.в германия има случай кола,която тегли ремарке,при сътресение на един мост да се разцепи на две.етичните европейци са етични само на думи.

31

до 33

преди 11 години

Можеш,но само ако си режеш колата по дължина.

fallback