Легендарната лимузина окончателно се спира от производство. Снимка: Maybach
fallback

Германският автомобилен концерн Daimler официално обяви, че спира производството на автомобили под марката Maybach. Слуховете за подобно нещо се носят от доста време, а през миналата година шефовете на  Daimler AG обявиха бъдещето закриване на бранда.

Официалното обяснение бе: "По-добре да се закрие компания, която носи финансови загуби, отколкото да се поддържа марка с неясно бъдеще, която не може да реализира продажби на очакваното ниво".

През миналата година Maybach е продал едва 157 лимузини в цял свят. А шефът на Daimler Дитер Цетче бе обявил, че прагът на рентабилност на марката е 900 коли на година.

От концерна разпространиха сред дилърите си нова ценова листа, в която се съобщава, че 5 модела Maybach - 2012 година, са свалени от производство и вече ще се предлагат само автомобили от миналата година.

 
Още през април компанията обяви намаления от близо $100 000 за седаните 57 и 62. Като се има предвид, че цената им е от около $400 000, то отстъпката е повече от сериозна.

От Daimler се опитаха да спасят марката, като водиха преговори с Aston Martin, откъдето имаха интерес към Maybach.

 
Англичаните бяха готови да поемат разработването и производството на нов модел, като в замяна трябваше да получат платформи, двигатели и трансмисии от Daimler, но споразумението пропадна.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Revolver

преди 11 години

Имам един въпрос за тези, които твърдят, че Maybach приличал на Kia. От къде си мислите, че Киа откраднаха визията - да, точно така, от Мерцедес.... Тези автомобили и след 50 г. ще струват повече от това, което средностатистически човек би изкарал за цял живот...

29

Анонимен

преди 11 години

Ако ги купят Астон Мартин ще оправят дизайна ще вложат добри материали и може да потръгнат нещата.Ако ли не ще правят трошляци както и досега и това си е!Астон Мартин е фирма с име.Мерцедес е правил добри автомобили до преди 30 години.От тогава насам правят таралясници и трошляци на високи цени,без дизайн,с нискокачествени материали и никаква здравина.Колко по бързо фалират толкова по добре за света.

28

Анонимен

преди 11 години

Ясно е кой прави луксозните коли в света-Ролс Ройс, Бентли Лексус и Линкълн.Имат традиции дизайн и качество.А мерцедес е кола като другите-за обикновени хора.Ама не би-видяла е жабата,че конят подкови носи,та вдигнала и тя крак!За електроника и екстри да не говорим-там германците са *** по рождение.Ако едно устройство е маханично и немско-добре,но ако е електронно -по добре е да не е немско!Дори Опел Ампера се прави в Детройт,а не в Германия.GM са преценили,че немците не могат да я сглобят!

fallback