Снимка: Fiat

Италианците са луди по кафето. Пият го и сутрин, и вечер, а и го правят най-добре. В този ред на мисли е учудващо, че чак сега се появява италиански автомобил, който може да приготвя кафе.

Това е новият Fiat 500L, който ще се превърне в "първата кола в света, оборудвана с истинска еспресо машина", когато стъпи на пазара в края на тази година.

Екстрата Coffee Experience е разработена от Lavazza, включва кафемашина, две чаши, захарница и лъжички за разбъркване, а цената й ще бъде 250 евро.

Самата машина е разположена между предните две седалки, използва собствено захранване и може да приготви "изкусително кафе само за няколко секунди".

Припомняме, че Fiat 500L е по-голяма версия на популярния модел 500. Размерите му са 4140 мм дължина, 1780 мм широчина и 1660 мм височина, като според инженерите от Fiat автомобилът спокойно може да побере 5 пътника с 5 куфара, разположени в багажник с обем 400 л.

Автомобилът ще се произвежда в завода в Крагуевац (Сърбия), като предвижданията са за 100 000 бройки на година. В същото предприятие на по-късен етап ще бъде сглобявана и 7-местна версия на вана, която ще е предназначена най-вече за САЩ.

Моделът за Северна Америка обаче няма да предлага екстрата "Coffee Experience". Не се съобщават причините за това решение, но в няколко автомобилни форума в САЩ вече се шегуват, че тяхната версия ще може да приготвя хамбургери.

Oще снимки и видео вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase