Снимка: AutoMedia.bg
fallback
Според английската компания за автоаксесоари Halfords червените коли са най-предпочитаното място за изхождане на птиците.
 
Изследването е малко странно, тъй като птиците извършват това действие неизбирателно, заради което понякога и самите ние се оказваме потърпевши. Изследователи обаче твърдят, че птиците приемат червения цвят като опасност, което предизвиква подобно действие у тях.

Проучването на Halfords е направено чрез тест. В него участват автомобили с най-различен цвят, като според резултатите най-изцапани са били автомобилите с червен цвят. След тях се нареждат сините, черните, белите и сивите автомобили, а най-чисти са останали зелените.

В тестът са участвали 1140 коли в градовете Брайтън, Глазгоу, Лийдс, Манчестър и Бристол.

От компанията са направили и анкета с шофьорите на тези автомобили, като са ги попитали колко бързо отстраняват пакостите, сътворени от птиците. Един на шест запитани е заявил, че мие колата си веднага, а повечето от половината са казали, че правят това едва, когато дойде време за следващото миене.

От Halfords препоръчват курешките да бъдат изчиствани веднага, тъй като силно алкалното вещество, което съдържат, може да увреди трайно боята на вашия автомобил.

 
Според тях шофьорите на Острова харчат около 57 милиона лири годишно за отстраняване на щетите и за пребоядисване на автомобилите си.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 11 години

В случая става дума за изследване на компания която се занимава с почистване на автомобили. Не е научно изследване прегледано и публикувано в журнал, така че не злобейте срещу учените.Извадката е малка, а разликата не е значима, вече съм си забравил статистиката и тестването на хипотези, но така на око като гледам просто се вдига шум за нищо както винаги.

16

Анонимен

преди 11 години

И на мен ми се е случвало преди години да карам червена кола и цялата да е оцвъкана.За това КАТ три пъти ме спираха през 5 минути за един час-именно заради това!Сега разбирам защо .

15

Анонимен

преди 11 години

а не е ли червено - чревно,ама ми се струва че статията не е мн истинна

fallback