Собствениците на нов Fiat ще зарежда т на тънки цени. Снимка: Ройтерс
fallback

Да зареждаш с гориво на твърда цена от едно евро за литър. Да, и това е възможно. С рекламната си кампания "Fino al 2015 , benzina e gasolio a 1 Euro" ("До края на 2015 г. бензин и дизел за 1 евро") Fiat иска да преобърне негативния тренд на продажби на мотирни превозни средства в Италия, пише Corriere della sera.

Купувачите на нов автомобил ще получат персонална пин карта, с която до края на 2015 г. ще могат да зареждат в бензиностанциите на веригата Ip на твърда цена от 1 евро за литър бензин или дизел.

Разликата до съответната цена на колонката ще се поема от концерна. Според примерна сметка на Fiat нов собственик на Fiat Bravo Multijet до края на промоцията ще може да си купи 2 000 литра гориво, които биха му стигнали за общ пробег от 45 000 километра.

Изключени от валидната до средата на годината промоция са автомобилите от марките Alfa и Lancia.

За последните три години цената на горивото в Италия се повиши с 50%. Потреблението на гориво в страната спадна през април с 14,5% на годишна база. Същевременно продажбите на Fiat в Италия отчитат спад от 11,3% до 46 500 автомобила.

Още любопитни икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Приложение!

преди 11 години

Събират се някокло души, купуват си фиатче и 3 години продават бензин с 60 ст. по-евтино на джамбазчета и туристи! ;)

7

Кирил и Методии

преди 11 години

Тренд - една от най- старите български думи. Но някои от простите, все още неамериканизирани люде като нас, не знаят що значи?

6

тцЪ

преди 11 години

Как ще ги стигнем... италианците

fallback