В Ню Йорк паркирането не е лека задача. Снимка: Reuters

Най-скъпото място за паркиране на автомобил се оказва гараж със собствен изход на 11-а улица в Манхатън, Ню Йорк. Размерът на гаража е 7 метра дължина, 4 метра широчина и 4.6 м височина, като последното означава, че той може да бъде направен на 2 нива. И съответно в него да влязат 2 автомобила.

Цената на това място за паркиране е 1 млн. долара. Засега гаражът не е готов, тъй като зданието, в което се намира, все още се строи.

Това е сграда с 6 огромни апартамента, която се оценява на $38.8 млн. Гаражът в нея струва точно $1 млн., като тази сума явно е по джоба на бъдещите собственици на имоти в сградата. Някои от тях вече са проявили интерес към закупуването на гаража, който струва между 6 и 7 пъти повече от някои апартаменти в същия район.

Вестник NY Post изчисли, че сумата, която се иска за гаража, ще стигне на бъдещия му собственик ежедневно да плаща глобите си за паркиране в продължение на 24 години. Сега санкцията за неправилно паркиране в САЩ е $115.

Досега най-скъпото място за паркиране се намираше в Лондон, където неизвестен собственик на автомобил плати 200 000 паунда или $322 000 да държи колата си на закрито.

Наскоро и в Москва бизнесмен плати сериозна сума - $100 000, за да може да паркира машината си на специално място в центъра на руската столица.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase