Снимка: AutoMedia.bg

Три чисто нови концепции на бъдещи модели ще покаже Audi в Пекин. Една от тях е Audi A6 L e-tron, информацията и първите снимки, за която се появиха днес.

Автомобилът е пълен хибрид, чиито батерии могат да се зареждат в електропреносната мрежа. Базиран е дългата версия на Audi A6 - L, която е най-добре продаваният модел на марката в Китай.

Plug-in хибридът е получил специален дизайн, който го отличава от стандартните версии на Audi A6 L. При Audi A6 L e-tron решетката на радиатора е шестоъгълна и хромирана, задната броня разполага с дифузер, а джантите с типичния за e-tron моделите дизайн, имат размер от 21-инча.

Размерите на луксозния хибрид са: дължина 5.02 метра, широчина 1.87 метра, височина 1.46 метра и междуосие 3.01 метра.

Задвижването е поверено на хибридна система, съчетаваща 2.0-литровия TFSI бензинов двигател (211 к.с.) и електромотор, генериращ 95 к.с.

Батериите, които са разположени в задната част на колата, са литиево-йонни, с течно охлаждане. Те позволяват на Audi A6 L e-tron да измине около 80 километра в напълно електрически режим, с постоянна скорост от 60 км/час.

Моделът ще се произвежда в Китай с помощта на партньорът на Audi в страна FAW. Audi A6 L e-tron е предназначен изключително за Китай.

Още снимки на новото Audi вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase