Снимка: zr.ru
fallback

Впечатляваща машина успяха да видят руски журналисти по време на нейните изпитания на Димитровския полигон.

Именно там се провеждат първите тестове на камионите, участващи в рали "Дакар". А зад волана на този всъдеход е именно руската легенда в това състезание - Владимир Чагин.

На пръв поглед машината изглежда сякаш е излязла от снимачната площадка на някой фантастичен филм. Всъщност обаче това е модел, който съвсем скоро ще бъде пуснат в употреба. Това личи от надписа на предната част - ЦСН (Центр специального назначения), както се наричат руските специални части.

Според наблюдатели става дума за нов автомобил с висока проходимост на базата на военния КАМАЗ-4326, известен и като Мустанг.

В момента в Русия няма серийно производство на бронирани машини, но ако се съди по фотографията този е точно такъв. Доказателство за това е V-образната форма, чиято цел е да разсейва силата от евентуален взрив под автомобила.

Светодиодните светлини, интегринани в предната част, пък дават основание на експертите да смятат, че този модел може да бъде предназначен и за цивилни клиенти. Въпреки това ясно се вижда, че каросерията разполага с възможно най-тежката бронировка, а гумите са предназначени основно за пресечена местност.

На този етап не е ясно с какъв агрегат е оборудвана тази машина, но едва ли става дума за дизелов мотор. Руските медии припомнят, че специално разработената за участие в рали "Дакар" машина на КАМАЗ струва 680 000 евро и развива максимална скорост от 180 км/ч.

Ускорението от място до 100 км/ч отнема по-малко десет секунди. По-леката каросерия на новия всъдеход предполага и доста по-добра динамика.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

чук

преди 11 години

хаха смехуран си ти май а и активст на Бокурион и неговия Цвинокио май

49

Анонимен

преди 12 години

45Руснаците се научиха да цепят атома, след като откраднаха технологията от американците :)))Всичките им технологии са такива - крадени!От АЕЦ до автомобилите.

48

urs

преди 12 години

"Варвари са тези, дето в продължение на 70 години избиваха сами себе си. десетки милиони съветски граждани избити от съветски граждани !"А вие защо биете ***!!!

fallback