Във Венецуела плащат най-малко за бензин. Снимка: Reuters
fallback

Протестираме, блокираме пътища, но въпреки това цената на петрола не спира да върви нагоре.

Всеки ден бензинът и дизелът са с нови, по-високи цени и както изглежда Европа не е в състояние да се справи с този проблем.

И докато тук на Стария континент плащаме една от най-високите цени за литър гориво, която в момента в България е около 2.63 лева за литър бензин А-95 и около 2,68 лева за литър дизел, в държавите, от където петролът идва, плащат жълти стотинки.

Най-евтин е бензинът във Венецуела, където цената е само $0,05 литър. Това означава, че 45-литров резервоар се пълни за смешната сума от $2.25. В Саудитска Арабия пък плащат по $0.13 за литър, а в Либия - $0.14.

Подобно е положението и в Туркменистан, Бахрейн, Кувейт, Катар, Египет, Оман и Алжир, където цената за литър бензин не превишава $0.32.

Десетте държави с най-евтин бензин в света вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

До 148 от 147

преди 12 години

Ми добре бъди овца и се подчинявай! Недей да правиш нищо и си участвай в порнографията на правителството. Жалко че много хора са като теб и мислят с овчия си мозък и са с *** манталитет." Е мачкат ме и ме е*ат в *** всеки ден ама какво толкова, нали с всички е така и ако кажа нещо няма да се промени нищо." Това си мислите вие и затова сме така. Накрая сами ще останете, защото мислещите и можещите ще отидат някъде, където ги ценят.Ще се откажат да бъдат тук, в България, заради такива като теб.

123

за147

преди 12 години

Това ще промени ли факта,че нямаме нефт и зависим от внос? ***........

122

Анонимен

преди 12 години

Нашата държава от Велика България стана пълна ПОРНОГРАФИЯ! А ние само си плюем тук и това събуди се народе! Време е за пушките, преди да трябва да си продаваме органите, за да можем да ядем!

fallback