Снимка: AutoMedia.bg

BMW официално разпространи информация за обновеният Х6.

„Всъдеходното купе”, като наричат автомобила, е получило незначителни промени във външния вид, а премиерата му ще бъде на изложението в Женева.

На пръв поглед трудно се виждат разлики между фейслифта и настоящото поколение на машината. Леко е подправено „лицето”, което е с нова оптика и с различно оформени гнезда на фаровете против мъгла. Модернизирана са също предната броня в ниската част, както и задната оптика.

В списъка с допълнително оборудване са се появили също така адаптивни фарове със светодиоди. Освен това има и нови цветове, като един от тях е кафявият Marrakesh. Салонът вече може да бъде „облечен” в червена кожа Vermillion Red и бяла - Ivory White.

Новото BMW X6 серийно се предлага като четириместен модел. Като опция се предлага и задна седалка с три места. Вместимостта на багажника на Sports Activity Coupé е 570 литра, като при сгънати облегалки на задните седалки може да бъде увеличена до 1450 литра.

Линията двигатели включва – бензинови 306 и 407 к.с. и дизелови 245 к.с. и 306 к.с. Ще има и M-версия с турбомотор с мощност 555 к.с. Освен нея в рамките на програмата BMW M Performance баварците предвиждат и „зареден” дизелов вариант с двигател с три турбокомпресора. С него BMW X6 M50d ще разполага с 381 к.с. и 740 Нм. Той ще ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5.3 сек, като в същото време ще изразсходва по само 7.7 л./100 км. Мената му за Европа ще бъде 85 800 евро.

За допълнително намаляване на азотните оксиди (NOx) в отработените газове от пролетта на 2012 година BMW X6 xDrive30d ще може да бъде оборудвано с опционалната технология BMW BluePerformance.

Освен серийните компоненти дизелов филтър за твърди частици и оксидационен катализатор се монтира и система AdBlue с впръскване на карбамид и NOX-катализатор, които освен азотните оксиди намаляват и количеството на азотни оксиди.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase