Снимка: AutoMedia.bg

Руснак зад волана на Renault потроши 17 автомобила, докато го гонеха полицаи в центъра на Москва, съобщава AutoMedia.bg.

Като по чудо екшънът се размина без жертви, няма и сериозно ранени.

От полицията в руската столица първоначално обявиха, че 35-годишният Виталий Гродик е действал под влияние на алкохол, но после се оказа, че човекът е психичноболен.

Всичко започва в района на Киевската гара, където Гродик преминава на червено, при което удря няколко автомобила.

Той категорично отказва да спре и подкарва към центъра на Москва, преследван от полицейски патрулки. Четири от тях на няколко пъти се опитват да го спрат, но неуспешно.

На ул. „Брянска” полуделият шофьор едва не удря автобус, пълен с деца и това принуждава преследващите го полицаи да открият огън по него.

В крайна сметка Гродик е задържан на ул. „Подвойска”, където автомобилът му спира, след като удря паркирана кола. При огледа на машината полицаите намират в нея бутилка, която е пратена за експертиза. Затова и униформените решават, че водачът е пиян.

Самият Гродик е измъкнат от колата, която управлява чисто гол. Пред полицаите той казва, че е цар и че бърза към любимата си жена, която го чака.

"Видях, че ме преследват зли хора, и затова не спрях. Не знаех, че това са полицаи, взех ги за демони, от които избягах на крилете на любовта”, заявил роденият в Молдова шофьор. След което започнал да крещи: „Господи, спаси ме и ме съхрани” и изпял химна на Русия.

Вижте видео от странния инцидент в Москва

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase