Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

В днешно време Китай е огромна икономическа сила, а автомобилни марки като Mercedes-Benz и Honda са обичайна гледка.

Въпреки това полицията в китайската провинция Гуанси опита да дегизира новите си патрулки – Mercedes-Benz, като... Honda. При това само като смени емблемата.

Според Car News China униформените са искали да заблудят гражданите, че не харчат парите им за излишен лукс, съобщава AutoMedia.bg.

В Китай Mercedes-Benz ML350 струва около 900 000 юана ($ 139,000), а автомобилът, на който се преструва – Honda CR-V – около 200 000 юана ($ 30,000).

Лъжата обаче бързо лъснала и предизвикала гнева на хиляди жители на провинцията.

Вижте снимки на странния "тунинг"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 12 години

Много са глупави тия китайци! Вместо да злпепят на мерцедесите емблемата на Дачия ( която никой не е чувал в Китай предплагам), те залепили на доста по скъпата и най вече много по качествена Хонда :)

27

до 3

преди 12 години

Хахо, китайският балон все го пукате разни седсерасти вече 30 г., а те китаците в това време си увеличиха БВП почти 100 пъти (СТО ПЪТИ). През 2020 г. най-голямата икономика в света ще е Китай. Далекоизточната комунистическа държава през 2020 г. ще има валутни резерви, по-големи от нетните задължения на САЩ и ЗЕ. Не ми се мисли какво за подготвили китайците за "нашия свят" след 7-8 години.

26

Анонимен

преди 12 години

В китайските мини умират средно дванайсет човека на ден. В Китай масово се използва детски труд. Селското стопанство в болшинството си е бедно и ниско развито . в повечето провинции още се оре с волове. Китайският "икономически бум" се вижда в две провинции, които са със специален статут и високи заплати, за да се поощри вътрешната емиграция както е в Щатите и донякъде ЕС. Добре са и "специалните" зони като Хонгконг, където се вихри хазарт и проституция. Навсякъде другаде още е 17-ти век.

fallback