Снимка: БГНЕС
fallback

Mazda ще произвежда най-икономичната кола в света, съобщава AutoMedia.bg.

Настоящото поколение на Mazda2 с ръчна трансмисия изисква между 5 и 7 литра на 100 километра в зависимост от пътните условия.

Ако това обаче ви се струва посредствен резултат, изчакайте следващото поколение на возилото, което трябва да се появи в началото на следващата година.

Според информацията новата версия на Mazda2 ще бъде най-икономичното бензиново предложение на пазара.
Под капка на колата ще се интегрира агрегат и трансмисия от серията Sky.

Двигателят с непосредствено впръскване на горивото ще харчи около 3,3 литра гориво на 100 километра, без да използва помощта на електромотор.

Вижте новия модел на Mazda2 и какво представлява
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Антон

преди 13 години

Тази мазда тежи 500 кг, агрегата и е сигурно 1.2л и харчи 3,3 литра на 100 км. VW Passat BlueMotion е над 2 тона, с 1,9л дизелов двигател и харчи 3,1л/100км. Вози 5 души и в багажника още 300кг. Тая мазда колко може да натовари ?

41

as

преди 13 години

ННО мойто дете или Н2О е вода ! махни О-то и тогава говори за водород ....

40

Един

преди 13 години

Баце нещо не си в час провери за новата фиеста в сащ а и най-вече за шеви волт който има разход от 1.5л/100км и 100км само на батерий демек със заредени батерий и 3лева минаваш 200км. За тези който мислят че електромобилите са бъдещето несъм съгласен 8-10часа зареждане и 100км пробег и после пак 8-10часа зареждане демек от софия до варна има нема една седмица:) Исрината е във нно(водород) ама сега неми се обеснява в нета има информация айде със здраве.

fallback