Снимка: motorauthority.com
fallback

Базираната в Германия фирма IndiKar е избрана да разработи нова версия на митичния Trabant от бившата Германска Демократична Република, съобщи automedia.bg.

Инициатор на голямото завръщане е фирмата Herpa. Първият прототип на новия Trabant ще бъде показан на автомобилното изложение във Франкфурт през следващата 2009 г. След това ще се реши точно каква да бъде серийната версия на възродения Trabi.

Причината Herpa да даде зелена светлина на този проект беше един макет (на снимката), в съотношение 1:10, който показваше възможния вид на новия Trabant, във Франкфурт през миналата година.

Експонатът предизвика стотици положителни реакции и носталгични преживявания, които дадоха кураж на фирмата да се заеме с възраждането на Trabant.

Новият автомобил ще бъде хечбек с пет врати. Най-важни ще бъдат техническите промени, които по отношение на качество и технологии ще бъдат светлинни години по-добри от тези в оригиналния модел.

Колата ще отговаря на всички най-строги норми за емисии и безопасност в ЕС.

Интериорът е замислен в ретро стил, подобно на Mini, Fiat 500 и VW Beetle. Неговото качество обаче ще бъде изключително, използваните материали ще бъдат само първокласни.

Фирмата IndiKar е разположена близо да Цвикау, където в ГДР беше завода в който са произведени над 3 милиона трабанти между 1957 и 1991 г.

Всъщност, този завод работи и сега, като там се произвеждат военни коли и авточасти за други производители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

pres4o

преди 14 години

mnogo mi haresa ideqta STRAHOTNA E super

44

преди 15 години

na 17 sum i mn iskam da si kupq poneje si izkarah M kategoriq za 50cc motor i sega iskam i B1 i mn mi haresva i az ne znam zashto

43

shooter

преди 15 години

super qko az imam trabant no tva e varha 6 ot men ;)

fallback