Словашкия премиер Микулаш Дзуринда и Монг-Коо Чунг проверяват качеството на КИА Снимка: КИА Моторс
fallback

Строежът на новият завод на КИА Моторс Корпорейшън в Жилина - Словакия, с годишно производство 300 000 автомобила, ще бъде завършен в края на 2006 г., съобщиха от компанията. От КИА определят производствената база като съществена част от амбициозния план на марката да увеличи присъствието си на международните пазари.

„KIA Motors е най-бързо развиващата се автомобилна компания в света и ние се стремим да увеличим присъствието на марката на световните пазари. Новата фабрика в Република Словакия ще ни помогне да затвърдим имиджа на марката и да увеличим пазарния дял на компанията в Европа,“ каза Монг-Коо Чунг, президент и председател на борда на директорите на Hyundai-Kia Automotive Group при посещението на словашкия премиер Микулаш Дзуринда в Република Корея.

Първият завод на КИА в Европа e в процес на изграждане след като първите копки бяха направени през април миналата години. Новата база е разположена на 203 км североизточно от столицата на Словакия – Братислава. Сградите на фабриката са вече построени, а монтажните линии ще бъдат инсталирани до края на юли тази година.

Заводът в Словакия на стойност 1,1 млр. евро е втората инвестиция на КИА в чужбина, след основаването на производствената база в Китай. Новата фабрика е проектирана с капацитет от 300 000 автомобила годишно, като произвежданите модели ще бъдат ориентирани към европейските купувачи.

Експортът на автомобили с марка КИА през 2004г. за Европа достигна 267 000 броя. Тази година КИА предвижда продажбите за износ за европейския пазар да надхвърлят 425 000 автомобила, с което компанията регистрира ръст от 59%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback