Световнопризнатият филмов режисьор и творчески директор на Depeche Mode и U2 Антон Корбейн е специален гост в сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria този петък на 21 юни.  Режисьорът на едни от най-хитовите музикални клипове ще гостува на водещата Роселина Петкова в „Бизнес старт“ точно в 8:30 часа. В предаването на бизнес телевизията той ще сподели своето виждане за това как се променя света на фотографията днес, каква е стойността на едно произведение и каква е ролята на AI в изкуството.

Пред Роселина Петкова и зрителите пред малкия екран Антон Корбейн ще разкаже и подробности около заснемането на един от най-запомнящите се клипове на Depeche Mode “Enjoy the silence”.

"Помислих си, че „Enjoy the Silence“ е може би история за един крал, който има много власт, но иска само да се наслаждава на тишината - нещо, което не струва пари. Това сте само вие и околната среда. Отне ми много усилия, за да убедя групата, че това е добра идея. Те не харесаха идеята и ме помолиха да им предложа нещо друго, а аз не можах. Тази идея беше заседнала в съзнанието ми, затова седмица по-късно се върнах и им казах: „Съжалявам, това е единствената идея, която имам“. Те казаха „Добре, правим я тогава“.

Антон Корбейн е нидерландски фотограф, филмов режисьор и режисьор на музикални клипове. Известен е с работата си като творчески директор на Depeche Mode и U2. В продължение на четири десетилетия създава едни от най- емблематичните видеа на двете музикални групи. Работи и с редица известни музиканти като Bryan Guy Adams, Nirvana, Cold Play. Заснема един от най-разпознаваемите снимки на известни личности както от музикалния света, така и от киното и модата. Работната връзка на Корбейн с Depeche Mode започва със заснемането на музикален клип към сингъла им "A Question of Time" от 1986 г.

Не пропускайте да гледате интервюто на Роселина Петкова с прочутия и признатия от безброй фенове по света на Depeche Mode и U2 -   Антон Корбейн. Гостът ще открехне завесата на музикалната индустрия и ще разкаже на зрителите за вълнуващия и нелек път по световната музикална стълбица.

Очаквайте този петък в предаването "Бизнес старт" от 8:30 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase