Националният конкурс Real Estate Awards, организиран от портала за недвижими имоти Imoti.net, награди отличилите се в бранша на официална церемония в Интер Експо Център на 28 май. В залата присъстваха лидерите в бизнеса с недвижими имоти у нас и много други специални за проекта гости, сред които беше и главният архитект на София Здравко Здравков, който е част от експертното жури на конкурса. Управителят на Imoti.net Снежана Стойчева откри официалното събитие и приветства присъстващите, а на сцената до нея като водещ беше Петя Кертикова, водеща на „Новините ON AIR” по Bulgaria ON AIR.

„Конкурсът Real Estate Awards е бизнес проект, но и кауза на Imoti.net. Бизнесът с недвижими имоти е изключително важен в обществения ни живот и за да живеем в по-добра среда, той се нуждае от правила“, каза Снежана Стойчева, управител на портала, част от Investor Media Group. Тя счита, че не е необходимо тези правила да бъдат закони или браншови регулации.

„Достатъчно е хората в бизнеса да работят по ясни норми, които произтичат от морала им, да работят честно, без подвеждаща информация“, допълни Стойчева.

Големите награди на конкурса получиха заслужилите и най-изявени компании в големия, средния и малък бизнес, както и най-добрия брокер и сайт на агенция за изминалата 2023 година. Ето кои получиха статуетки за своите постижения:

·     Агенция на годината - Bulgarian Properties;

·     Агенция на годината (среден бизнес) - Андромеда недвижими имоти;

·     Агенция на годината (малък бизнес) - Golden Key;

·     Брокер недвижими имоти на годината – Гергана Капио от First Estates;

·     Най-добър сайт за недвижими имоти на годината - luximmo.bg.

Статуетката за дебют на агенция за недвижими имоти, за която се бореха компании, започнали дейността си през 2022 г., отиде при агенция R.E. Place от Варна. За най-динамично развиваща се компания беше отличена Капитал Естейт от Бургас, която е специализирана във ваканционни, градски и селски имоти. Наградата за най-успешната реклама на имот беше връчена на Idea Home за комуникационната ѝ кампания за сградата SHEPA до Нов български университет в София. В категория Proptech отличени бяха miritel.bg - компанията предоставя електронни справки и документи от държавни, общински и частни регистри за извършване на сделка с недвижим имот.

Тази година церемонията включваше и няколко специални награди за сектора и експертите в него. Наградата на Българския съвет за устойчиво развитие за Зелена жилищна сграда на годината отиде при MD Capital за проекта ѝ Reina Sofia Estate. Bulgarian Properties беше отличена още веднъж – със специалната награда на Пощенска банка за качество в обслужването. Д-р Мирослав Владимиров, преподавател в Икономически университет във Варна и член на Съвета на директорите на агенция „ЕРА България“, получи специалната награда на Imoti.net за качествените си анализи на пазара на недвижими имоти.

Тази година конкурсът награди за първи път брокер на недвижими имоти на годината, определен от сектора чрез директно допитване до стотици водещи представители на бизнеса с имоти. Отличието отиде при Надя Антова от Nadilena Real Estate. Специалната награда на Imoti.net за принос получи Анжелина Добрева от Real Net.

По време на гласуването потребителите също направиха своя избор и избраха най-заслужилите за тях агенция, брокер и сайт. Даниела Добрева от агенция iHome беше отличена от потребителите за брокер на недвижими имоти на годината. На церемонията бяха връчени още две награди, определени от потребителите - за сайт и агенция за недвижими имоти на годината, които отидоха съответно при Imoteka.bg и Luximmo Finest Estates.

Генерален партньор на Real Estate Awards е Пощенска банка. Основен партньор е Имоти Премиер. Конкурсът се организира с подкрепата на М Кар София – BMW дилър, Unique Estates, New Estates, ЕРА Недвижими имоти, Явлена, JTI, Софконсулт, SpreadIT, Групама Застраховане, Devin, Vinopoly, White Bite Catering, HIT Max, shоp.gladen.bg, J Point Group, DiKa, Photocorner.bg и Camping Gradina.

Институционални партньори на проекта са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти „FIABCI“, Камарата на строителите в България, Българската фасилити мениджмънт асоциация, Камара на архитектите в България, Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, Столична община и Национално сдружение недвижими имоти.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медия Груп, вестник „Строител“ и Stolica.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase