Снимка: БГНЕС
fallback

Българският енергиен холдинг е поел дълга на "Топлофикация София" към "Булгаргаз", който е 121 милиона лева. Това е съобщил изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов на заседание на КЕВР, на което беше обсъдена цената на природния газ за ноември.

Доставките на синьо гориво към столичното топлофикационно дружество са гарантирани за ноември.

"Беше подписан договор за цесия между „Булгаргаз“ и Българския енергиен холдинг, днес очакваме превода, така че доставките са гарантирани за ноември месец. Но, разбира се, ние очакваме едно трайно решение, което ще позволи "Топлофикация София" да заплаща регулярно своите доставки", обясни Павлов.

На срещата в Комисията е съобщено, че предлаганата цена от 124,76 лв. за мегаватчас от следващия месец може да бъде малко по-ниска, защото има понижение на стойностите на европейските газови пазари през последните няколко дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

баш софиенец

преди 2 години

на бедняците от прувинцята чиститу. дупе да ви е яко. сега и герджика и порко че ви върнем на власт. направо една широка коалиция на почтеннитте и блаженните, едно за теб едно за мен. ППС: на който са му останали краченца да бе.

27

Анонимен

преди 2 години

Българска му работа!По света този (в случая държавата)който покрие такава огромна сума задължително взема дялове от фирмата.БЕХ поне,да го бяха отпуснали като кредит и след време държавата да си прибере парите!

26

Анонимен

преди 2 години

Ако беше някоя фирма в провинцията ,без значение каква е ,държавна,общинска ,частна с дълг не 121млн. ,а мнооого по-малко на секундата щеше да бъде обявена в несъстоятелност ,фалит и каквото се сетите още ,само и само да не работи!Но на Софийска компания всички българи поемаме дълга!

fallback