Снимка: БГНЕС
fallback

Над половин милиард лева загуби за бюджета е установила втората проверка в бившата Държавна агенция по хазарта, съобщиха от Министерството на финансите.

От изложените по време на финансовата инспекция факти и обстоятелства е установено, че държавният бюджет е ощетен с 556 872 283 лв.

Oще по темата
Проверката е извършена от Агенцията за държавна финансова инспекция за периода от началото на 2014 г. до края на 2019 г. Тя обхваща плащането на държавни такси от компаниите „Ню Геймс“, „Национална лотария“, „Еврофутбол“ и „Евробет“.

Направените констатации потвърждават наличието на нарушения при прилагането на Закона за хазарта, изразяващо се в това, че за поддържане на лиценз за организиране на едни и същи хазартни игри се заплащат формирани по различен начин държавни такси. Това потвърждава и направените заключения в предходния доклад на АДФИ от януари 2020 г. за липсата на контрол от страна на Държавната комисия по хазарта, която не е приела общи правила и методология, в които да се регламентират начините на облагане на хазартните игри по разновидности, посочват от МФ.

Докладът е предоставен на прокуратурата.

Заради казуса Комисията по хазарта беше закрита, а функциите ѝ бяха поети от Националната агенция за приходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Зарайко Зарайтанов??

преди 2 години

За 5 години кажи речи по100 мильона, демек 2Мил на месец,500 000 на седмица,70 000/ден. че то стотинки участи е се иска сутрин обед и вечер да направиш загуба по 70 000 на ден от 5-6 мильона комаржиращи пенсионери и ученици.по 2-3 лева на три пъти на ден същите да мятът за да формира що годе някаква печалба.Пенсионер с 300 кинта пенсия обаче може да си позволи само аспирин една пачка,10 самуна хляб и борч за ток, вода и данъци. Учениците? Мигрантите? не не са те.кой залага 10^6 и връща 10^4

47

Анонимен

преди 2 години

За този данък който се плаща към държавата била ощенеа А ХАЗАРТА колко е генерирал за да плати този данък и колко българи са си загубили заплати, наеми спестявания и кредити

46

Койчо

преди 2 години

От хазарта най много спечелиха чекмеджан и влади с дупката на челото

fallback