Снимка: БТА

Туристите, почиващи у нас с обявилия фалит туроператор "Томас Кук" и дъщерните му компании в Германия и Полша, ще бъдат извозени за сметка на българския туроператор, представител на компанията у нас.

Това съобщи Христо Гълбачев - управител на фирмата. По думите му, става въпрос за общо 3950 души, които в момента са настанени в хотели в Слънчев Бряг и във Варна.

Още по темата

"Вчера решихме, че ние ще извозим туристите и ще претендираме пред съответните инстанции. Не можем да оставим клиентите на улицата", обясни Гълбачев пред bTV.

По думите му, загубите, които ще претърпи българският туроператор са за милиони. Той помоли всички засегнати да проявят разбиране в този момент и да имат търпение, докато дължимото не бъде изплатено.

Също така Гълбачев обяви, че в България не са знаели предварително за фалита на "Томас Кук". "Нямахме по-рано предварителна информация и преди точно по-малко от един месец имаше официално съобщение от Питър Фанкхаузер, че в момента преговорите с китайския им инвеститор и с някои други са изключително позитивни и че "Томас Кук" продължава.", заяви още Гълбачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase