Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

България е в световната 7-ца по износ на оръжие за страните извън Европа и развитите индустриални региони, обяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев в ефира на Blooomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

По думите му България спазва стриктно правилата за производство и търговия с оръжие и стоки с двойна употреба. 

Бившият министър на отбраната коментира и въпроса с намереното българско оръжие в складове на бунтовници в сирийския град Алепо.

"Зад искането за признаване на лицензи стои нещо друго. България е конкурент на Русия на няколко важни пазара - в Азия и Африка, където българските производители печелят търгове и изпреварват руснаците с качеството и цена", обясни той. 

През 2015 България е изнесла $750 млн. продукция, коментира още той. 20 хил. души са активно заети в областта на военна индустрия. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 7 години

Най-после да съм горд че съм българин в новата ни история. Най-после не сме на последно място.

53

анонимен

преди 7 години

бьлг орьжие се изкупа от ам фирми и те снабдяват разните групировки в бл изтокнали воините са затова да се продава орьжие на които плаща за мен това еобик тьрг сделка в този бранш има работни места така че няма какво даподскачате конгресьт одобри сумата от 680 милиарда за 2017 за отбранакакво ще стане с тази сума които е жив ще гледа

52

ОХРИДСКИ

преди 7 години

Бъэлгари ,руснаците играят своята антибългарска игра от векове. Не разбрахте ли ,че всичко е добре нагласена пиеса ,съчинена в Москва с цел злепоставяне на България като уж износител на нелицензирано оръжие за главорезите в Сирия. Истината е че българското оръжие е по качествено от руското и ние сме конкуренти на руснаците на този пазар. Хибридната воина срещу нас, съчинявана в Кремъл продължава. Жалко ,че българската прокуратура услужливо се самосезира ,за да злепостави България.

fallback