Снимка: архив Reuters
fallback

Ток по курортите ще има, още през април имаше преглед на стабилността на енергийната мрежа. Това каза пред Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Мрежата била изправна и тя очаква успешен туристически сезон.

Oще по темата

Близо 1 милиард лева ще трябва да похарчи България заради спирането на строежа на АЕЦ "Белене". Решението е на Парижки арбитраж, разгледал жалба на руската страна. To e в полза на "Атомстройекспорт” в спора му с Националната енергийна компания (НЕК) за прекратяване на проекта.

Министър Петкова обясни, че искът, който "Атомстройекспорт" е подал към арбитражa е бил за 1,2 млрд. лв. Арбитражът обаче е признал само онова, което е свързано само с произведението уреди и свързаните с това дейности. Тоест, НЕК ще си плати само това, което е поръчала, обясни Петкова.

"Цената на електрическата енергия няма да се повиши във връзка с този арбитраж, защото НЕК ще получи реален актив. Тоест реална щета за нея от това решение няма”, заяв Петкова.

"Предстои в рамките на 30 дни, след като НЕК получи официално решението на арбитража, ние ще инициираме преговори с "Атомстройекспорт”, за да търсим най-доброто решение за двете компании”, поясни Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2Напротив. Младите емигрират и създават семейство зад граница. Съответно техните деца се водят граждани на други държави. Също така масово техните деца не знаят български. Защо родителите не ги учат - ето това е въпроса. Ние сме нация, която се претопява изключително лесно. Със сегашната политика в близко бъдеще ще се наложи да говорим *** и турски, за да си купим хляб от магазина. Политика!

8

Анонимен

преди 7 години

Ясно, значи да очакваме увеличение началото на другата година.

7

(-_-)

преди 7 години

Не, реална щета няма:) купуваш си насила един гол реактор и всякакви уреди към него, покриваш разноските по делото, както и всички други пари прахосани за нищо.. И реално си назад един милиард и кусур.. Не, реални щети няма, нали?

fallback